SM-lång Final (2011-09-11)
Kategori: Tävling
Distans: Mästerskap
Sträcka: 9.99 km
Tid: 93:55
Väldigt tunglöpt! Det var nog det tyngsta loppet jag har gjort. Jag har nog aldrig gått så mycket fast jag inte har soppatorsk.
Min taktik var att ta det lugnt och sätta fokus på orienteringen före löpningen för att jag vet att jag inte har någon chans att springa infrån mina motståndare.
Gick bra fram till K3.
Sen så tänkte jag ta vägen runt till K4 men snedda även fast jag visste vart jag var på första vägen och sankmarken med branten.
K9 började mitt huvud också bli väldigt trött. Blev lite snea riktningar men inte så allvarligt.
K10 däremot. Där la hjärnan av.
Snedda kraftigt i början men inget allvarligt. Sen efter det förbjudna området hade jag bara en tankte och den var att klättra. Så jag släppte kartan helt och började klättra och inser då inte att klättrar in i fel sänka. Läser in mig vid sankmarken. Blev en 37plats. Jag är nöjd med tanke på att jag inte trodde att jag skulle ta mig till final.
Dölj kommentarer (3)
Martin Juhlin: Grattis till ett bra lopp om man bortser från K10
När terrängen är så här tuff bör du överväga att springa lite mer väg under loppet för att variera löpningen lite. Till K4 borde du ha sprungit upp till vägen på toppen höjdmässigt skulle du ju upp dit ändå. Du kunde då ha passat på att läsa in några sträckor och sett vänstervägvalet till K5. Till K10 hade nog högervägvalet ända ut till kraftledningen passat ett par stumma ben lite bättre 60-70 m mindre stigning.
BABBE : K4 tror jag på höger. Väster om Igeltjärn förbi 9 ner på stigen och sedan öster på stig. Bra ingång med tydliga mossar.
K10 helt ok med vänster skulle dock ha följt kanten på Igeltjärn sedan höger upp mot släpstigen. Hjärnsläppet vid kontrolltagningen tar vi inte hänsyn till.
Kasper : Tack än en gång för förslag.
K4. Så var planen att springa mot vägen och sen göra som jag gjorde efter vägen. Högerväg valet såg jag inte. Det kunde ha varit bra.
K5. Helt klart vägen runt. Dock så jag inte vägvalet fören vid Lersjön och då var det försent att vända om.
K10. Svårt att säga om höger är bättre än vänster, båda är bra. Man spar mycket höjd och enkel orientering hela vägen. Dessutom blir det en del väglöpning. Men samtidigt var det nästan bara stig/väglöpning på det vänstra vägvalet fram till klättringen.
Lägg till kommentar
Spara
 
SM-lång Final (2011-09-11)