DM Lång 2014 H50 (2014-09-07)
Kategori: Tävling
Karta/område: Acktjärnarna
Arrangör: Hallstahammars OK
Distans: 5,6
Sträcka: 6.64 km
Tid: 63:13
Strålande väder. Fin, men tunglöpt terräng.
K1: För säkerhets skull så klättrade jag upp för alla branter. Ser ut som det fanns en lättare väg till vänster.
K2: Största diskussionsämnet efteråt. Vilket vägval. Hörde flera som tog vänster, och någon som gick rakt. Själv gick jag höger. Vet inte om trackingen är helt rätt. Kändes som jag var mer i skog än vad det ser ut. Men många kartstopp blir det för mig på en långsträcka.
K3, K4, K5: Gick bra.
K6: Här började det strula. Tänkte följa långsmala sanken ett par 100 meter söder, men av någon anledning följde jag den fösta sanken. Ibland fungerar inte hjärnan. Kanske det började bli lite syrebrist. Efter stigen kom JOB ifatt (startade 4 min efter) och jag hakade på några hundra meter men han försvann i fjärran (måste bestämt träna lite mer distans i skog, intervaller på slät mark kan jag ta honom i). Hamnade vid 8’an, men fattade inte det. Förstod dock efter ett tag att jag hamnat för lång ner. Där hörde jag en svärandes Myrehed som var på väg mot K7 men dragit snett. Nåväl, det var bara att ta sig upp några höjdkurvor och ta kontrollen.
K7: Tog det rätt försiktigt och gick rakt på kontrollen.
K8: Tog det lugnt mot kontrollen och stannade och hjälpte en (D14?) tjej på vägen. Fattade inte förrän efteråt att jag varit där förut.
K9: Men va i … varför skulle jag norrut …. Kommer bara ihåg att jag tänkte ”nu rundar jag sanken snyggt här”, men varför det?. Var inte helt säker på var jag var förrän vid stora myren. Så då var det dags att ta sig söderut. Och nu var energin slut.
K10: Inga problem annat än att det gick långsamt.
K11: Höll på att stämpla vid miniknat .....
Summa sumarum. Halvhyfsat lopp med mina mått mätt. 10:a av 15 fullföljande. Bra placerad i amatör-ligan, men långt från proffsen. Men jag måste träna distans i skog. Folk som jag tar i intervaller på plan mark springer lätt ifrån mig i skogen.
Visa kommentarer (2)
 
DM Lång 2014 H50 (2014-09-07)